Deze 10 nieuwe films zijn vanaf deze week nieuw in de bioscoop (week 19, 2023)

Geplaatst op zondag 14 mei 2023 @ 13:08 , 79 keer bekeken

De bioscopen verwelkomen deze week weer een aantal nieuwe titels bij het aanbod. Van actie tot mystery: er zit voor elk wat wils tussen. In de lijst hieronder is te zien welke films vanaf deze week te zien zijn in de bioscoop.

Vanaf donderdag schittert Joaquin Phoenix in Beau is Afraid (2023), de nieuwste film van Hereditary-regisseur Ari Aster. Ook het historische drama Eismayer (2022) gaat in première, net als fantasyfilm Knights of the Zodiac (2023). Tot slot is vanaf deze week ook de Franse komedie Annie colère (2022) te zien. Benieuwd of deze de moeite waard is? Lees hier onze recensie.

Alle nieuwe bioscoopfilms

Alle bioscooptijden van films die in Nederland te zien zijn vind je in onze bioscoopagenda! Of bekijk hier welke films binnenkort ook uitkomen in de bioscoop.

Annie Colère

Februari 1974. Annie, arbeidster en moeder van twee kinderen, is opnieuw zwanger. Deze zwangerschap is niet gepland en ze ontmoet de leden van MLAC, de Beweging voor de Vrijheid van Abortus en Anticonceptie, die in de ogen van de publieke opinie illegale abortussen uitvoert. Deze unieke beweging, opgericht om praktische hulp te bieden aan vrouwen en kennis en informatie te verspreiden, neemt Annie in hun midden op. In de strijd voor de aanpassing van de abortuswet krijgt haar leven een nieuwe betekenis.

Eismayer

Sergeant-majoor Eismayer, de meest gevreesde trainingsofficier in het Oostenrijkse leger, heeft een geheim dat hij zorgvuldig voor het publiek verbergt: hij is homoseksueel. Wanneer hij verliefd wordt op een rekruut, wordt zijn heteronormatieve bestaan op zijn kop gegooid. Voor een man als Eismayer kan een homoseksuele relatie niet worden verzoend met het traditionele begrip van wat een soldaat zou moeten zijn. Zal hij zijn imago van een keiharde machoman behouden of zijn hart volgen? Is er een manier om beide te doen? Gebaseerd op echte gebeurtenissen.

Metronom

Vrijheid onder het despotische regime van CeauÅŸescu is ver te zoeken. Jongeren leven in grootse onzekerheid over hun toekomst. De film volgt de zeventienjarige Ana, die tegen wil en dank wordt meegesleept in een totalitaire nachtmerrie nadat ze samen met haar vrienden luistert naar het clandestien uitgezonden radioprogramma Metronom.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: